Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvångsförvaltningen upphör

Hyresnämnden i Västerås beslutade på torsdagen att tvångsförvaltningen omedelbart ska upphöra av Rivella fastigheter i Krylbo och Karlbo.12 juni togs hyresnämnden beslut om tvångsförvaltning, Gamla Byn AB tog över skötseln. Det var Hyresgästföreningen som begärt tvångsförvaltningen på grund av stora brister i lägenheternas underhåll och skötsel

17 juni såldes fastighetsbolaget för 200 000 danska kronor till den finska koncernen Waterhouse. Waterhouse tog över alla fastigheterna och skulder på 60 miljoner kronor.
Vid förhandlingarna i hyresnämnden framkom att det inte går att bedöma Rivella ekonomiska status eftersom de förra ägarna inte gjort något bokslut för 2012. Hyresgästföreningen ville att tvångsförvaltningen skulle fortsätta på grund av den ekonomiska osäkerheten.

Hyresnämnden ansåg att det inte fanns skäl till detta. Representanter för Waterhouse hänvisade till att man förvaltar 2000 lägenheter i Finland, att Rivella betalat skulder på 2,6 miljoner och har avsatt 10 miljoner för reparationer.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se