Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvingade kvinna till prostitution i fem år

Han avslöjades då kvinnan sökte hjälp efter ännu en misshandel. Anhölls i sin frånvaro 05.49 och greps 08.30 på torsdagen. Nu är den 40-årige falubon anhållen misstänkt för grov kvinnofridskränkning – men också grovt koppleri. För att ha tvingat kvinnan sälja sex i fem år.

Koppleri innebär att ekonomiskt utnyttja att någon annan säljer sexuella tjänster. För att brottet ska bedömas som grovt krävs att verksamheten bedrivits i större omfattning, medfört betydande vinning eller inneburit att utnyttjandet varit hänsynslöst.
Grovt koppleri ska ge fängelse i mellan två och åtta år.

De närmare omständigheterna kring gripandet av 40-åringen och omfattningen av brotten han utreds för är inte kända men bara förhållandet att han misstänks för grov fridskränkning under samma tid, mellan januari 2008 och fram till gripandet tyder, på att brotten har samband.
40-åringen är folkbokförd i ett hyreshusområde i Falun och har ett företag registrerat i Borlänge. Ingen kvinna är dock folkbokförd på hans adress i Falun.
En utredning kring misshandel av fyra barn i Falun som i fjol resulterade i en dom för misshandel och egenmäktighet med barn visar dock att 40-åringen under flera år sammanlevt med en 31-årig kvinna. Båda blev dömda för misshandel av barnen och för att flera gånger ha fört bort dem från fosterhem de placerats i.

Båda dömdes villkorligt med samhällstjänst med domstolen mäter ut fängelse som alternativ för båda.
Av domen framgår att paret då sammanlevt sedan 2007 och att ett av barnen är deras gemensamma. Till skillnad från mannen saknade kvinnan vid tiden för domen svensk personnummer. Hon finns idag inte i den svenska folkbokföringen.
Det är den här kvinnan som är offret för de brott 40-åring nu sitter anhållen för.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se