Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvingade kvinna till sex i flera månader

25-åringen är gift och sitter i styrelsen för ett populärt företag där han också arbetar. På tisdagen anhölls han, misstänkt för att ha våldtagit och sexuellt utnyttjat en ung kvinna sedan januari. På onsdagen greps också en 22-åring för sexuellt tvång mot samma kvinna.

Offret är i 20-årsåldern och har enligt uppgift inget förhållande till någon av männen. Anledningen till gripandet är en anmälan från kvinnan sedan hon i måndags utsatts för vad som kommit att rubricerats som våldtäkt.

Under utredningen har det framkommit uppgifter som gjort att misstankarna mot 25-åringen kommit att utökas till att gälla också sexuellt tvång som ska ha pågått sedan årsskiftet.
– Det är lite oklart med tidpunkten, men misstankarna gäller åtminstone sedan mars någon gång, säger kammaråklagare Kristofer Magnusson till DD.

25-åringen anhölls 10.44 på tisdagen och har förhörts flera gånger sedan dess. Han har fått advokat Sam Heino utsedd som offentlig försvarare.
Under den fortsatta utredningen har det vidare framkommit misstankar om att offret utnyttjats sexuellt också av en bekant till 25-åringen. Det är en 22-årig man som även han har anknytning till företaget i vars styrelse 25-åringen ingår.
22-åringen är anhållen som misstänkt för sexuellt tvång mot samma kvinna vid ett tillfälle i juli i år.

22-åringen anhölls i sin frånvaro på onsdagen och greps klockan 13.15 samma dag. Båda männen har förhörts under torsdagen och sitter kvar som anhållna. Beslut om häktning borde komma under fredagen.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se