Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvingas avsluta säsongen

Annons

Säsongen är avslutad för Leksands basebollherrar och detta på grund av ett beslut av basebollförbundets juridiska kommitté.

De två första semifinalerna spelades i Karlskoga där lagen vann varsin match. Då lämnade Karlskoga in en protest och den biföll förbundet. Alltså stod det 0–2 i stället för 1–1 inför veckoslutets fortsatta semifinalspel i Leksand.

Där förlorade Leksand med 7–11 och därmed hade Karlskoga ointagliga 3–0.

– Det känns för jäkligt att inte Karlskoga låter oss spela om det utan lämnar in en protest, säger Leksandsspelaren Per Sjörs.

Kanske var det besvikelsen över att en match som Leksand vann med 8–6 i Karlskoga i stället vändes till 0–9 när Karlskogas protest gick igenom som gjorde att Leksand gjorde en dålig semifinal hemma i Leksand.

– Det låter jag vara osagt. Vi gjorde en dålig match med alltför många egna misstag. Karlskoga var inte så bra att de skulle kunna ta elva poäng mot oss.

När Leksand mötte Karlskoga för en vecka sedan fanns pitchern Blake Eager från Rättvik med i laget.

– Han har spelat några matcher med oss under säsong.

Dock hade inte Eager spelat med Leksand i de två sista matcherna i grundserien och i reglerna står att man måste ha spelat i någon av de två sista matcherna.

– Det kände vi till och sände ett sms och ringde till förbundet. Anledningen att han inte var med i någon av de två sista matcherna förklaras av att han var upptagen av ungdomsverksamhet.

– Vi trodde därmed att allt var grönt, men tyvärr inte.

Karlskoga hade helt klart för sig det här och sände in en protest. Givetvis hade Leksand inte använt sig av Blake Eager om de känt till att förbundet skulle bifalla en protest trots att det lät på ett annat sätt när Leksand ställt en fråga till dem.

Pitchern Blake Eager följde alltså med till semifinalerna i Karlskoga. Där vann Karlskoga den första matchen, medan Leksand vann den andra med 8–6. Med 1–1 i matcher såg det lovande inför semifinalspelet i Leksand där det skulle spelas två matcher på lördagen och en på söndagen. Leksand kom före Karlskoga i grundserien och hade därav fördelen att få spela en eventuell avgörande match på hemmaplan.

Nu vann alltså Karlskoga med 11–7 och hade därmed 3–0 i matcher så att det inte blev någon andra match på lördagen eller en avgörande match på söndagen.

– Det som förvånar oss är att Stockholm som spelade i den andra semifinalen använde sig av en amerikan som inte heller spelat i de två sista matcherna i grundserien. Där gick det vägen, men inte för oss, säger Per Sjörs.

Leksand kommer förstås att ta upp det här med förbundet, men förstår att det inte finns någon möjlighet att kommitténs beslut ändras så att semifinalerna spelas om.

– Nej, så blir det förstås inte. Säsongen är över för oss och det på ett tråkigt sätt.

Det har också ryktats om att Leksands ordförande Torsten Syrén skulle säga upp sig.

– Det sa han nog bara i stridens hetta när han liksom vi andra var besvikna över förbundets hårda slag mot oss, avslutar Per Sjörs.

Sven-Erik Karlsson