Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Berg ny bas för jägarna

Ulf Berg från By valdes i lördags till ny ordförande i Jägareförbundet Dalarna. Det skedde i samband med årsstämman i Ludvika. Han efterträder Thomas Björklund från Bjursås som lett verksamheten i Dalarna under flera år.

Annons

Ulf Berg är en känd dalaprofil som med polisyrket som bakgrund sadlat om till den politiska banan. Han har tills för ett år sedan haft säte i Sveriges riksdag som representant för moderaterna, men är numera moderat oppositionsråd i landstinget. Han har också mångårig erfarenhet som jägare.

Stämman gästades av förbundsstyrelsens förste vice ordförande, Torbjörn Larsson, som bland annat tog upp de olika turerna kring EU:s vapendirektiv. Han berörde också vikten av att landets jägare antar framtidens utmaningar, bland annat om att medverka till kunskapsspridning på bred front om sambandet jakt och natur.

Tre medlemmar belönades med Jägareförbundets förtjänsttecken, nämligen Lars Erik Kalles, Rättvik som fick motta förtjänsttecknet i guld för mångåriga insatser, bland annat som ordförande för jägareförbundet i Dalarna.

Inge Brorsson, Furudal förärades förtjänsttecken i silver för sitt arbete i Rättvikskretsen och Tina Englund, Rättvik uppvaktades också med förtjänsttecken i silver för utåtriktat arbete, bland annat med informationsinsatser kring eftersök och hundar.

Styrelsen det kommande verksamhetsåret har följande sammansättning: Ulf Berg, ordförande, Jonny Persson, Idre, Johan Frost, Mora, Mats Larsson, ¨Malung, Thomas Björklund, Bjursås, Helena Tysk, Enviken. Per Thorsell, Långshyttan och som skattmästare Ingrid Elofson, Borlänge.