Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulf Lundell ställer ut i Smébacken

Författaren och artisten Ulf Lundell ställer ut konst i Arkivhuset i Smedjebacken i sommar.

Ulf Lundell har sedan 1970-talet varit en mycket kreativ multikonstnär som hållit sig kvar i offentlighetens strålkastarljus. Han är motsägelsernas man, en stor scenisk artist som älskar att skapa en kollektiv karneval med sin trogna publik, samtidigt som han föredrar att hålla sig undan den stora mediala uppmärksamheten. Det har varit en lång färd ömsom i sus och dus, ömsom i asketisk nykterhet.

Ulf Lundell är främst författare och rockartist men har också i många år sysslat med konst. Nu blir han sommarens stora dragplåster för Arkivhuset i Smedjebacken. Lundell kommer att ställa ut i det stora utställningsrummet. Vi kan förvänta oss både collage och kanske även grafiska blad. Det är givetvis ett spektakulärt val av konstarrangörerna. Något större erkännande som bildkonstnär har Lundell aldrig fått.
Förhoppningarna att konstnären själv skall närvara på vernissagen är nog små. Lundell brukar inte närvara personligen på sina utställningar. Om han skulle dyka upp vore det en unik händelse.

Arkivhuset i Smedjebacken har i tio år visat samtida konstuttryck. Förutom Lundell kommer sommarutställningen 2014 att bestå av måleri av den unga och lokala förmågan Johannes Nordqvist Högbom från Ludvika.
Arkivhuset kommer även att visa kortfilmer av Veronika Öhnedal, Anette Gunnarsson och Karin Franz Körlof studenter vid Dramatiska institutet, den senare också skådespelare i Wallander Sveket och Mig Äger ingen samt Henrik Gyllenskiöld, regissör o filmfotograf, belönad bland annat med silver- och bronslejon i Cannes.

Ulf Lundén
ulf.lunden@daladem.se