Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Under sex månader finns det en hjälplärare på internet

Nu ska gymnasieelverna i Falun och Borlänge få hjälp med matteläxan.
Under sex månader kommer de kunna få hjälp av en ”mattecoach” på msn: en hjälplärare på internet. Projektet finansieras av Ljungbergsfonden.

För att eleverna ska kunna klara matteläxan på kvällen kommer de från och med i höst kunna få hjälp av lärarstudenter på KTH i Stockholm på chattforumet msn.
Lärarstudenterna är 24 till antalet och hjälper sedan tidigare gymnasieelver i Stockholm med matteläxan.
Nu har KTH beviljats medel från Ljungbergsfonden för att utvidga verksamheten till Falun, Borlänge och Älvkarleby. För gymnasieskolorna i Borlänge är det bara att tacka och ta emot.
- Vi har bara blivit lyckligt utvalda, säger förvaltningschef Elisabeth Sjö-gren som var med när 45 matematiklärare informerades om det nya projektet.

Kvällschatt

Mellan klockan 17-00 och 20.00 måndag till torsdag kommer eleverna kunna chatta med lärarstudenterna om sina matteproblem.
Eftersom eleverna kan vara anonyma, hoppas projektledaren Stefan Stenbom att man kommer kunna nå fler elever som har problem med matten.
- Man kan få hjälp oavsett vem man är och vi tror många tycker att det är skönt, säger Stefan Stenbom.
Är man gymnasieelev men förstår inte något man borde har lärt sig på högstadiet så behöver man alltså inte skämmas för det.
Eleverna själva kommer informeras om projektet av sina lärare.

KLARA ERIKSSON
023-475 00
klara.eriksson@daladem.se