Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underbar sommar för båtfolket

Vid båthamnen i Ornäs är en båt på väg in till kaj. Det är Arne Carlson och Lena Serjama som kommer puttrande i sin Utter 760 med en liten dieselmotor.

– Jag tankar bara vartannat år. Det är nästan så man skäms, säger Arne.
Lady Hoo heter båten. De har varit ute och övernattat två dygn på Runn. Arne berättar att det är sista svängen för säsongen så det är lite vemodigt.
– Men sedan har vi ju svamp och bärskogen som väntar säger Lena, och ser glad ut.

På frågan om båtsommaren varit bra, säger båda, underbar.
– Det är stor skillnad mot förra sommaren. Då hade vi tre övernattningar. Men i år har vi säkert haft fler än 30 dygn på sjön, säger Arne och Lena.
Dessutom har de åkt Strömsholms kanal ut i Östersjön.
På bryggan lite längre bort är Mats Hedman i sin båt och tar ner kapellet. Han ska ut en sväng till kvällen. Han berättar att han köpte sin första båt 1996.

Och förra sommaren var det den sämsta som han varit med om. Men däremot så har denna sommar i stället varit den bästa någonsin.
– Förra sommaren var vi ut fem svängar och frös varje gång. I år har vi säkert varit ut en 25-30 gånger. Man vill ju ut när man har båt, säger Mats.
– Är det fint väder så släpper vi allt hemma. Då blir det ingen städning. Det gör vi när vi kommer hem, säger Mats och skrattar.
Båten som han har är en ” Wellcraft V8 ” som fem personer kan sova i. Vill alla i familjen med så är de åtta pers i båten.

Johnny Fredborg
johnny.fredborg@daladem.se