Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underhållningen håller hög klass på Galaxen

/

Annons

Four Flavours gör julbordet på Galaxen till något alldeles extra.

Glögg i entrén efter att man har hängt in jackan. Bordsplacering och dryckönskemål sedan när dörrarna öppnats in till Galaxen. Sedan en kö som känns oändligt lång när man späkat sig en hel dag för att kunna äta julbord. Det är lite förvirrande huruvida det är dags att börja köa för alla samtidigt, och om man ska ta från både det varma och det kalla bordet på en gång. En uppsamlande välkomsthälsning med instruktioner hade hjälpt. Den första kön är dock det enda man kan klaga på; organisationen är annars fläckfri.

Lokala inslag

När förvirringen gått över strosar man bland maten, alla får äta i sitt eget tempo, blanda från det varma och det kalla bordet på tallriken efter behag, och sedan mumsa godis och kaffe efteråt så mycket som man orkar. Det blir ganska gemytligt. Maten är mer eller mindre standardformulär A, med några lokala inslag som gustafskorv och strutskorv. Gott är det, och mätt blir man. Dessertbordet innehåller allt från traditionell ris á la Malta till den för mig nya bekantskapen Patrisiatårta.
Det som gör julbordet på Galaxen till något speciellt är Four Flavours, fyra sångare med något för alla smaker. Redan i inledande Chess-medleyt har jag gåshud ner på benen av Mathias Blomqvists Anthem.

Pliktskyldiga jullåtar

Jullåtarna därefter känns mer pliktskydliga; sedan börjar showen. Svenskt 90-tal med kläder inspirerade av svenska flaggan. Allsång med Lasse Berghagen, Thomas Di Leva i kaftan, båda imiterade med bravur av Jan Lysén. Tjejernas röster passar mycket bra ihop, Frida Olsson har en klar och hög röst, men Jenny Menso sticker ut med tyngden och bredden i sin stämma.
Four Flavours är fantastiska att höra, och inte pratar de i onödan heller; något som annars kan bli pinsamt. Scenkläderna är fantasifulla, och ger ett proffsigt intryck. ”Bättre än Wallmans!” utbrister en man till mig, och jag är benägen att hålla med. Vilket drag!
MÄRIT RÖNNOLS

Mer läsning

Annons