Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung kvinna gripen för hot

En ung kvinna, före detta elev, har gripits misstänkt för hot mot Karlfeldtgymnasiet och en annan skola i Avesta. Hon greps på onsdagsförmiddagen.

Annons

I ett par dagar har det förekommit flera hot mot elever och personal på Karlfeldtgymnasiet och en annan skola i Avesta.
Hoten har framförts via mejl och sociala medier. Bland annat har lokaltidningen Avesta Tidning fått ta emot hotmejl.

Strax före klockan 11 på onsdagen bekräftade polisen att man gripit en ung kvinna i 20-årsåldern - en före detta elev på Karlfeldtgymnasiet
Hon är misstänkt för de allvarliga hoten. I eftermiddag beslutar åklagare om den misstänkta ska anhållas.
I juni skickade den före detta elever hot mot skola och dess personal. Hoten skulle verkställas om inte eleven fick fortsätta gymnasiet för all framtid. En polisanmälan gjordes och både omsorgsförvaltningen och psykiatrin kopplades in för att försöka hitta en lösning för eleven.

Hoten har fortsatt både via mail och sociala medier. Eleven namnger både personal och elever. Hoten utreds av polis, bedömningen är dock att det inte finns någon fara för Karlfeldtgymnasiet elever och personal och skolan har öppet som valigt.
Eleverna informeras via skolan interna nät.

En förälder reagerade starkt under tisdag och la ut ett meddelades på facebook som handlade om bombhot och dödslista och att militär fanns utanför skolan. Föräldern krävde att skolan skulle stängas. Inlägget fick mängder av kommentarer.
Polisen bekräftar att utredning pågår och att det handlar om en ung, före detta elev som mår dåligt. 

Även DD har fått ett mail av den före detta eleven som kräver att vi inte ska skriva om hoten.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se

(Uppdaterad 12:57)