Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung kvinna utsatt för misstänkt våldtäkt i centrala Borlänge i natt – flera gärningsmän

En ung kvinna ska natten mot fredag ha blivit utsatt för en våldtäkt i centrala Borlänge. Fyra till fem gärningsmän ska ha varit inblandade, och polisen efterlyser nu iakttagelser från allmänheten. En brottsplatsundersökning ska göras, med hjälp av en dna-hund.

Annons

Mer läsning för Pluskunder: Här säkras bevis efter misstänkta våldtäkten - Polisen: Ovanligt med den här typen av överfall

Det handlar om en fullbordad våldtäkt som ska ha inträffat vid tretiden natten mellan torsdag och fredag i Liljekvistska parken. Flera gärningsmän ska ha varit inblandade i våldtäkten.

Se vår reporter rapportera från brottsplatsen i tv-klippet:

– Kvinnan larmar själv oss och uppger att hon blivit våldtagen utomhus. Initialt säger hon att det ska ha skett någonstans mellan resecentrum och Liljeqvistska parken, men vid fortsatta förhör med kvinnan kommer vi fram till att den troliga brottsplatsen är i själva parken, säger Tommy Lindh, presskommunikatör vid polisen i Bergslagen.

Polisen har nu spärrat av ett område i Liljeqvistska parken, där man under morgonen har genomfört initiala utredningsåtgärder och också sökt av platsen med hund. Man kommer under förmiddagen att göra tekniska undersökningar på platsen.

I arbetet med att söka av området har polisen, bland annat, hjälp av en så kallad dna-hund, som är tränad att söka efter doften av dna.

– Sedan håller vi förhör med eventuella vittnen och med målsäganden. Det är var vårt arbete går ut på nu, säger förundersökningsledaren Olof Norgren, biträdande chef vid dalapolisens enhet för grova brott.

Polisen efterlyser vittnesuppgifter från händelsen. Om man har sett någonting eller har andra uppgifter ska man ringa polisen på 114 14.

– Vi är ju väldigt intresserade av området mellan Liljekvistska parken och resecentrum, och även hela centrala Borlänge mellan tidpunkten innan klockan tre och även efter.

Kvinnan har i förhör berättat att det ska handla om fyra till fem gärningsmän i åldern 18-25 år gamla. De ska vara ungefär lika långa, cirka 170 centimeter.

Polisen har i nuläget inte gripit någon misstänkt för brottet.

Kvinnan har förts till sjukhus för undersökning.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här