Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upplaget ska flyttas

Klago­målen över bullrande containrar och tunga fordon har under sommaren fortsatt att strömma in till miljö­kontoret.
Nu skymtar ett slut på den segdragna historien som pågått sedan vårvintern 2012 gällande Skrotindustri Boo AB:s verksamhet mellan Ågatan och Nya Ågatan.

Visserligen har redan det stoppdatum miljö- och byggnämnden satte upp i maj månad, den 31 juli, passerats.
Skälet var att företaget via sin advokat Lars Morell inte helt oväntat replikerade med att överklaga nämndens föreläggande om att ta bort upplaget med containrar från de intilliggande kommunägda fastigheterna.
Den 11 juli stökade länsstyrelsens rättsenhet undan ärendet. Därmed framgår det att rättsenhetens jurister instämmer med den kommunala myndigheten om att containerupplaget på fastigheterna Malmhunden 3 och Smedjebacken 4:1 måste tas bort.

Och om så inte sker riskerar företaget att tvingas böta 100 000 kronor i form av det vite som var kopplat till det kommunala beslutet.
Men företaget fick ändå en viss respons hos länsmyndigheten. Nämligen på det alternativa yrkandet om att få mer tid på sig att flytta undan upplaget.

Företaget beviljades två extra månader, räknat från det datum då länsstyrelsebeslutet ”vunnit laga kraft”. Det betyder enligt Therese Björklund, jurist vid länsstyrelsen, att nedräkningen kan inledas i mitten av ­nästa vecka.
– Företaget delgavs vårt beslut den 24 juli, men därefter har företaget haft tre veckor på sig att överklaga. Och än så länge har vi inte fått in någon överklagan, meddelade hon i tisdags.
Om företaget nu ”nöjdar sig” betyder det att containrarna ska vara borta allra senast i mitten av oktober i höst.

Harri Sternljung/DT