Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upplagt för ny succé när det blir barnloppis igen på lördag

På lördag arrangerar Louise Vestin och Martina Lindgren barnloppis i Folkets hus igen.
Med bättre service än i våras hoppas duon på ny succé.

När Louise Vestin och Martina Lindgren ordnade barnloppis i våras kom det hela 500 besökare och 250 av dessa var betalande kunder.

55 försäljare fanns då på plats och det som störde lite var att man bara hade två kassor, vilket gjorde att köerna blev långa.
– Men på lördag kommer vi att ha fyra kassor, säger Louise.
I upplägget ingår att försäljarna skänker 20 procent av sin vinst till en verksamhet eller förening i Smedjebacken.
Den här gången bestämdes att alla verksamheter och föreningar som jobbar med barn och ungdomar fick anmäla sitt intresse och sedan skulle en vinnare väljas.
– Tyvärr var det bara en förening som anmälde sig i tid och det var IK Heros Bandys barn- och ungdomssektion, så det blir de som får pengarna.
Det var också IK Heros som fick pengarna i våras.

Det som inte blir sålt kommer att skänkas till Rumänien och till flyktingar i Vikmanshyttan. Och överskottet från lördagens caféverksamhet kommer att sparas till i vår, då Louise och Martina själva tänker åka till Baltikum och ta med det som skänks efter vårens barnloppis.

Frank Elfstedt/DT