Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Upplevelsen växlas upp”

Förberedelserna inför Cykelvasan är i full gång. Rekordmånga ­cyklister deltar i årets lopp och tanken är att det ska vara en folkfest från start till mål.

Läktarna vid målgången är redan på plats och förra veckan inleddes arbetet med att sätta upp ett jättetält som bland annat ska rymma en restaurang och en cykelbutik.

– I takt med att Cykelvasan växer så växlar vi upp upplevelsen kring loppen. I år satsar vi på fler aktiviteter vid målgången i Mora, säger Lena Hermansson, mässansvarig Vasaloppet.
Stålskelettet till det 600 kvadratmeter stora tältet vid Mora-Nisses torg är nästan färdigmonterat. Men innan Cykelvasans första lopp går av stapeln den 16 augusti ska en tävlings­expedition och nummerlappsutdelning, en service­station, en cykelbutik och en restaurang flytta in. Det kommer också att blåsas upp en hoppborg och anordnas andra aktiviteter för de yngre besökarna.

– Vi ville skapa ett trevligt ställe där folk kan vara när deras nära och kära går i mål, säger Lena Hermansson.
Årets Cykelvasa har lockat rekordmånga deltagare och platserna i loppet på 90 kilometer blev fullbokade på 27 minuter.
Totalt är 15 000 personer anmälda.
Intill det snart färdigmonterade tältet arbetar Håkan Östberg och Per Eriksson med att ställa iordning banor genom vilka cyklisterna ska ta sig vidare till vätske- och matstationen efter målgång.

– Det är en del kvar att göra här men vi är ute i god tid så det ska nog gå bra, säger Håkan Östberg som arbetat med Vasaloppet sedan 1992. För honom är förberedelserna inför loppet alltid lika spännande.
– Det är det bästa jobb man kan ha. Arbetet är fritt och sen så får jag ju vara med under loppet också.

Rebecka Ramstedt/DT