Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptakt för Ingmarsspelen

/
  • – Regissören Martin Lindström presenterade en del nyheter och gav inspiration inför sommarens Ingmarsspel i Nås.

En livs levande skådeplats.
Den 26 juni är det premiär på årets Ingmarsspel i Nås
I helgen var det upptakt för skådespelare, aktörer och alla som är engagerade vid den vackra spelplatsen intill Västerdalälven.
– Det känns fortfarande lika roligt och inspirerande att få komma hit till Nås varje sommar, konstaterade spelens regissör Martin Lindström.

Annons

Han konstaterade samtidigt att den sanna historien som bygger på Selma Lagerlöfs roman om de 37 som utvandrade från Nås till Jerusalem 1896 känns viktig att hålla vid liv av många skäl.

Rune Lindström gjorde dramatiseringen av romanen i slutet av 1950-talet. Varje sommar sedan urpremiären 1959 har sedan spelen framförts i bygden där de verkliga händelserna utspelades.

– Skådespelare återvänder år efter år hit till Nås för att utveckla sin roll och därmed pjäsen och det finns ett fantastiskt engagemang från alla medverkande, säger Martin Lindström.

Under hans tid som regissör har spelen fått ytterligare ett lyft.

Till sommaren kliver skådespelaren Johan Wikström in i rollen som väckelsepredikanten Hellgum

– Jag ser fram emot att vi får många år tillsammans med Johan för att lägga ytterligare dimensioner kring Hellgumgestalten, säger Martin Lindström.

Nu hoppas både styrelse och alla engagerade att årets föreställningar ska bli välbesökta. Vid upptakten var man rörande överens om att det finns en stark tro och engagemang för att hålla Ingmarsspelen och Nås levande.

Årets premiär är fredagen den 26 juni. Totalt är det fem föreställningar fram till den 1 juli.

Annons