Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utelyft på Lorensberga

Gång efter annan har projektet med att skapa en trevligare och mer ändamålsenlig utemiljö för Lorensbergaskolans många elever fått stryka på foten i kommunens budgetläggning.
Men i år blev det av och nu återstår inte mycket arbete.

– Det är nog fyra-fem år som projektet skjutits på framtiden så det är säkert efterlängtat på skolan, säger Stefan Andersson, teknisk chef på det kommunala fastighetsbolaget.

Stig-Ove Helldén är anläggningsföretaget AEB:s arbetsledare på stället och han berättar att arbetena satte igång i somras.
– Jag tycker det har gått bra och nu börjar vi närma oss slutet, konstaterar Helldén, som passar på att ge både personal och skolans elever sin uppskattning:
– Det märks verkligen att alla tycker det är bra det vi gör.
AEB tog hem jobbet för ett pris på drygt 4,1 miljoner kronor.

När tidningen gör ett nedslag väntar Helldén på att asfaltläggarna ska komma vilken dag som helst.
– Det vi har kvar att göra för övrigt är att anlägga en inhägnad spelplan för de yngre barnen, sätta upp ett bollplank och rulla ut färdigt gräs. Det är mellan 250 och 300 kvadratmeter gräs från Dala Husby som ska på, upplyser Helldén.
Ett litet förråd ska också byggas.

En bit bort ligger fotbollsplanen och den ska stängslas in på tre sidor.
I närheten pågår också markjusteringar vid det som är skolans lastkaj.
De nya personalparkeringar, som anlagts bakom den gamla vaktmästarbostaden intill Snöåvägen, blir inte asfalterade förrän nästa år.
Då kan det för övrigt vara dags att summera nästan 17 år av renoveringar och ombyggnad av Lorensbergaskolan.
Sluträkningen förväntas bli nära 107 miljoner kronor.

Torbjörn Svensson/DT