Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredning läggs ner om flickas drunkning

Utredningen om en femårigs flickas död i Horndal 7 juli läggs ner. Flickan hittades död av drunkning vid kanten av en sjö. Slutsatsen av utredningen tyder på att barns lek urartat och slutat med flickans död.

Flickan försvann från en lekplats i området där familjen bor när mamman för en kort stund lämnade henne utan uppsikt. Dagen efter hittades hon död under omständigheter som tydde på att hon bragts om livet.
Obduktionen visade att dödsorsaken var drunkning. Övrig utredning visade dessutom att hon själv fallit i vattnet och drunknat.
Enligt vittnen har flickan setts leka med andra barn i området vid tiden för försvinnandet och det har spekulerats i att hon avlidit i samband med någon form av lek.
Det bedöms nu inte gå att utreda fallet ytterligare och då det inte går att fastställa vad som faktiskt hänt läggs utredningen ner.
– Jag kan bekräfta att utredningen lagts ner, men känner inte till någon närmare motivering, säger polisens presstalesman Bo Eriksson till DD.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se