Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utvisningar fällde Leksand

Leksand fick en flygande start – men kraschlandade efter sju utvisningar i matchen.
– Den sista blir spiken i kistan, säger Patrik Hersley till Cmore efter 2–4 mot Modo.

Leksands förstakedja fick en tung start på matchen när både Johan Ryno och Mikael Johansson drabbades av utvisningar under de första fem minuterna.
Det var ändå förstafemman som visade vägen när Johan Ryno spelade över från favoritposition till höger, Kevin Kapstad slängde in pucken på mål och Jacob Blomqvist fick returen förbi Anton Forsberg till Mikael Johansson med öppet mål vid högra stolpen efter 6.47.
Även om Modo kvitterade sedan Johan Svedberg tappat puck i mittzon till Simon Önerud efter 9.53 så var det Leksands period.
– Vi spelar riktigt bra faktiskt. Vi bjuder inte på någonting och gör det vi är bra på, backcheckar, gör allt liksom rätt, säger Jacob Blomqvist till Cmore.
Han bokfördes själv för 1–2 efter nytt överspel från Johan Ryno och ett fladdrande skott från Patrik Hersley som Blomqvist styrde in efter 19.32 – precis innan han fick en crosschecking i ryggen och flög in i målgården.
– Jag åt Flygande Jakob i går, så det kanske har någonting med det att göra..., skojade han i periodpausen.

Det roliga tog dock slut för Leksand i andra.
Modo kvitterade i en kontring efter 5.32 och när Hersley fick läget från vänster i powerplay efter 8.08 så plockade Forsberg pucken.
– Vi börjar tulla på lite grejer. Det är backcheck på målet som vi ska ha egentligen. Men de tog över i andra perioden, sedan var det mycket powerplay och boxplay i den perioden också och jag tycker att vi borde ha tryckt dit någon puck i powerplay, säger Blomqvist.
Leksand hade dock dödat fem boxplay mot seriens sämsta lag i numerärt överläge, som i det läget gått över 60 minuter utan att göra mål i spelformen, och visste med sig att laget är starkt i tredjeperioderna.
– Vi vill få stopp på dem i mittzon, vända därifrån och gå till attack, förklarade Andreas Appelgren.

Det blev inte som Leksand ville.
I stället fortsatte utvisningarna att störa laget och när Johan Ryno åkte ut för hooking med drygt fyra minuter kvar kom avgörandet.
Kyle Cumiskey fintade skott i pointposition och passade vänster till Richie Regehr som drog direkt till 3–2 efter 17.09.
Borlängekillen Mattias Ritola satte sedan 4–2 i tom bur med åtta sekunder kvar.
– Vi har chansen. Vi har dödat av alla utvisningar. Vi tar en sista, som är som alla andra, det är ingen att hänga ut, men det blir liksom spiken i kistan. De trycker ner oss hela det boxplayet och till slut så trycker de in en ribba in., sade Patrik Hersley till Cmore.
Inte ens Oscar Alsenfelt kunde rädda Leksand den här kvällen.
– Han håller oss kvar i matchen, men det är ingenting att göra åt på en back-back, ribba-in, säger Patrik Hersley.

Markus Josefsson/DT
markus.josefsson@dt.se

Modo–Leksand 4–2 (1–2, 1–0, 2–0)
Första perioden: 0–1 (6.47) Mikael Johansson (Jacob Blomqvist, Kevin Kapstad), 1–1 (9.53) Simon Önerud, 1–2 (19.28) Jacob Blomqvist (Patrik Hersley, Johan Ryno).
Andra perioden: 2–2 (5.32) Samuel Påhlsson (Mattias Ritola).
Tredje perioden: 3–2 (17.15) Richie Regehr (Kyle Cumiskey) spel fem mot fyra, 4–2 (19.52) Mattias Ritola mål i tom bur.
Skott: 35–36 (6–16, 16–12, 13–8)
Utvisningar, Modo: Robert Hägg 2, Viktor Lööv 2, Samuel Påhlsson 2, Edwin Hedberg 2, Samuel Påhlsson 2. Leksand: Johan Ryno 2+2, Mikael Johansson 2, Pär Edblom 2, Tom Linder 2, Matt Fornataro 2, Matt Lashoff 2.
Domare: Linus Öhlund, Patrik Sjöberg
Publik: 5 246.

Leksand i Fjällräven Center: Oscar Alsenfelt (Joel Gistedt) – Johan Svedberg, Patrik Hersley, Mikael Johansson, Johan Ryno, Jacob Blomqvist – Matt Lashoff, Tom Linder, Fabian Brunnström, Ryan Russell, Jens Jakobs – Kevin Kapstad, Joonas Rönnberg, Jens Bergenström, Pär Edblom, Matt Fornataro – Jon Knuts, Gabriel Karlsson, Jacob de la Rose.