Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Va? Jag fattade inte

Humorhelg på gång.
Jag tänkte roa mig med Larz Kristerz i Tällberg, Maria Lundqvist i Falun och Pablo Francisco i Falun.
Redan nu är jag lite orolig för den sistnämnda.

Jag tycker att jag hängde med ganska bra på engelskalektionerna, fick en trea, och jag tycker att jag har rört mig så pass mycket i miljöer där det pratas engelska att jag borde ha kläm på det. Men tydligen inte. Jag har jättesvårt att hänga med när det inte är textat.

Ibland skickar kompisar youtube-länkar på Facebook; ”kolla, grymt kul!”, och så är det nån amerikansk komiker, utan svensk text. Jag fattar sällan humorn då. Jag missar liksom för många ord.
Många av mina kompisar brukar kolla på film och serier otextat, på nån olaglig sida innan filmen eller avsnittet hunnit komma ut med svensk text. Jag kan inte göra det. Det finns stor risk att jag inte fattar.

Det här är som ett handikapp, jag känner mig korkad. Och det märkliga är att jag inte kan fatta hur jag inte kan fatta. Jag kan ju umgås och prata obehindrat med folk som pratar engelska, även om det kan komma nåt svengelsk uttryck som ”noho?” ibland. Jag kan till och med dra skämt på engelska när jag blivit lite varm i kläderna, och jag förstår den jag pratar med till 99 procent. Jag tycker även att jag kan skriva på engelska utan allt för stora grammatiska grodor.
Men det är just när det blir levererat på film, på youtube eller på en scen. Då går det för fort på nåt vis. Jag tappar fokus.

Det finns risk att Pablo blir lika svår att förstå som Larz Kristerz, om dom börjar babbla på älvdalska.

Men jag ska göra mitt yttersta, koncentrera mig, och som tur är brukar ju Pablo (av det jag sett på youtube) ägna sig åt ganska mycket spex i form av imitationer och andra utspel. Då fattar till och med jag.
Ser med spänning fram emot en helg i humorns tecken.

...Jag sökte till Postkodsmiljonären i Falun i tisdags (som ni kunde läsa om i onsdagens DD). Jag kom inte med, tyvärr, men i efterhand fick jag höra att flera av frågorna fanns tillgängliga på Facebook flera dagar innan testet, och att flera av de som var på plats i Falun hade hittat dom.
Fusk, kanske ni tänker, jag tänker mer att jag också hade velat hitta dom.

Höjt!

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se