Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad hände pappa?

Vad var det som hände 53-årige Lennart Engberg?
– Det finns inte att han skulle ge sig ut på en lång promenad mitt i natten.

Lennart Engbergs tre barn reste i går från Oskarshamn till Grängesberg i hopp om att få svar på sina frågor och för att ta itu med alla praktiska saker.
– Pappa var sjukpensionär och levde ett ganska ensamt liv. Han hade inget socialt nätverk, hans enda riktiga vän i Grängesberg var nog Jan Larsson.

Charlotte Engberg, 31, åkte upp till Grängesberg tillsammans med syskonen Madeleine, 27, och Johannes, 25.
– Pappas vän har berättat för oss att pappa skulle vara hundvakt. Jan skulle resa bort och lämnade hunden till pappa vid 11-tiden på söndag förmiddag.
– Ungefär vid klockan fem på måndag morgon hittade taxiföraren vår pappa vid Finnsviken. Det är ett glapp på cirka 18 timmar. Vi hoppas att människor som kan ha sett pappa under de här timmarna hör av sig till polisen, framhåller Charlotte Engberg.

Polisen hittade hunden i Lennart Engbergs lägenhet vid Lindvägen.
Är det någon som har sett om pappa varit ute med hunden? undrar hans barn.
– Har någon sett honom ute i Grängesberg, i affären eller någon annanstans?
– Det är så overkligt och svårt att förstå att han är borta, säger Charlotte.

Hon påtalar flera märkliga omständigheter.
– En fråga som vi ställer oss är varför det inte fanns några bromsspår på platsen. Som du förstår så far våra tankar i väg. Har han blivit dumpad på den där platsen eller vad är det som har hänt?
Charlotte Engberg berättar att fadern under många år bodde i Oskarshamn och det var också där barnen föddes och växte upp. För omkring tio år sedan flyttade han till Göteborg och bodde där något år innan han flyttade till Dalarna.
– Han flyttade till Grängesberg för att hans halvsyster bodde där. Senare flyttade hon till Göteborg men pappa blev kvar för han trivdes. Han tyckte om Grängesberg för att det var ett litet samhälle och att det var lugnt och stilla. Vi barn träffade honom ett par gånger om året och hade telefonkontakt nästan varje vecka.

Charlotte och hennes syskon har svårt att tro att någon skulle vilja göra pappan illa.
– Det fanns inget ont i honom, han var allt igenom god. Han var otroligt omtänksam och hade ett stort hjärta.
– Om det är någon som har sett honom under söndagen och natten till måndagen, snälla, hör av er till polisen, vädjar Charlotte Engberg och hennes syskon.
Det fanns inget ont i vår pappa, säger Charlotte, Johannes och Madeleine Engberg.
Varför fanns det inte några bromsspår på platsen?