Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vädret fick vinden att vända

Den första tiden efter att Marika Barkensjö och Patricio Walldevino tog över Barken Konferens, var tuff. Nu har dock vinden vänt till deras fördel.
– Det fina vädret har haft stor inverkan. Förra sommaren var det få som kom hit på grund av det dåliga vädret. I år har det varit annorlunda, säger Marika Barkensjö.

Fram till i augusti 2011 var det Petri Karhukorpi som ägde och drev verksamheten vid anläggningen. Under hans tid användes anläggningen mestadels som ett ställe för konferenser. Barken Konferens var exempelvis stängd för allmänheten, likaså badplatsen.
Det ville Marika Barkensjö och Patricio Walldevino ändra på, när de slutligen köpte anläggningen, som numera heter Barken konferens, hotell och nöje.

Under det första året gick affärerna ganska dåligt. Men nu under sommaren har paret äntligen fått lite vind i seglen.
– Vi har haft flera tusen besökare, och vi har haft vädret på vår sida kan man säga. Det är alltid en uppförsbacke i början, som du måste ta dig förbi, innan en ny verksamhet kan rulla på.

Vad gäller framtiden så säger Marika Barkensjö att det finns många tänkbara varianter för att utveckla verksamheten. De vill bland annat utöka konferensdelen och arrangera olika kurser.
– Vi får hoppas att det utvecklar sig i den riktningen som vi önskar. Vi vill att Barken konferens, hotell och nöje ska vara ett ställe där man verkligen kan hänga och ha det mysigt.

Du och Patricio jobbar i Stockholm till vardags. Hur får ni det att gå ihop?
– Om det handlar om vissa perioder, och inte hela året, så går det bra att ha det så här. För oss funkar det åtminstone.

Andreas Irebring/DT