Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägen bär till Leksand

Det har varit en något krokig väg för Rune Lindströms Himlaspel de senaste åren.
Ekonomin har haltat, spelet har flyttats från Gropen till Sveasalen till Tällberg och i somras blev det inget spel alls.

Men nu har föreningen fått en ny ordförande – Charlotte Lautmann.
– Jag känner starkt för att Himlaspelet ska vara kvar i någon form. Spelet har ett unikt, spännande och fantastiskt innehåll!
Charlotte Lautmann – författare och journalist som är gift med Fredrik Lautmann förre kyrkoherden i Leksand – har bara lovord att säga när det gäller Himlaspelet.

Samtidigt vet hon att ordförandeskapet i föreningen har en del i bagaget – bland annat ordförandeavhopp och en ekonomi som kunde vara bättre.
– Jag är medlem i föreningen och var mellan åren 2005 och 2009 kassör så jag vet vad det handlar om. Utan den kunskapen skulle jag aldrig ha tackat ja, fortsätter hon.

I somras blev det inga föreställningar av Himlaspelet men väl två välbesökta konserter – en i kyrkan och en vid Spejaren, före detta Tingshuset i Leksand. Båda välbesökta och populära.
– Föreställningar blir det i år också på ett eller annat sätt. Och styrelsens mål är också att sätta upp Himlaspelet som föreställning igen. Om det går redan till sommaren får vi se.
Helt klart är i alla fall att den tidigare utflykten till Tällberg var just en utflykt.
– Ja, min ambition är i alla fall att spelet ska tillbaka till Leksand igen, säger Charlotte Lautmann.

Artisten, skådespelaren och regissören Birgit Carlstén är en av de drivande i spelet och har också regisserat det sedan år 2005. Men ska det bli en fortsättning vill hon se ett större engagemang.
– Både från kommunledning och invånarna i Leksand. Jag vill också att spelet ska få en nydaning med mer ungdomlig touch, säger hon.

Annki Hällberg/DT