Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägen i Grytnäs förblir 70-väg

I måndags krockade två personbilar i korsningen mellan Kyrkbyvägen och Skogsbovägen i Grytnäs. Det föranledde en kvinna att skriva till kommunen och begära att kommunen ska sänka hastigheten. Det gäller 70 km/tim, 50-området tar slut 200 meter innan korsningen.

Kvinna påpekar att hela Kyrkbyvägen, utom just innan korsningen har 50 som fartbegränsning.

Jan Gustaf Eriksson på kommunens tekniska service svarar att bashastigheterna är 70 på landsbygden och 50 i tättbebyggt samhälle. Korsningen i Grytnäs ligger inte inom tättbebyggt område. Han påpekar också att sikten är mycket god. Trafikräkning på Skogsbovägen strax innan korsningen har visat att 68 procent av trafikanterna kör för fort redan i dag.

Jan Gustaf Eriksson kommenterar att det finns anledning att befara att en förlängning av 50 km-begränsning inte skulle efterlevas. Han skriver att frågan skickas vidare till Trafikverket och kan tas upp vid kommunens diskussioner med verket.