Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtäktsdömd förvisas tio år

De var ett par och hade sex frivilligt, hävdar 26-åringen. De var bara vänner och hon tvingades till sex, hävdar kvinnan.Falu tingsrätt tar kvinnan på orden, dömer 26-åringen till fängelse i två år och sex månader och förvisning ur riket i tio år.

26-åringen är bekännande kristen och ostraffad sedan tidigare. Under utredningen har han betygat offret sin kärlek och sagt sig ångra det sexuella umgänget därför att sådant är olämpligt före äktenskapet. Han säger sig också ha förstått att han sårat henne.

Han har vidare förklarat offret sin kärlek och hävda att de haft ett förhållande under ett halvår.

Något förhållande vill inte kvinnan kännas vid. Än mindre att hon frivilligt gett sig in i någon sexuell relation.

Under processen har SMS mellan de båda relaterats för att visa just vilken sorts relation de båda haft

Falu tingsrätt avkunnade när rättegången avslutades en dom där 26-åringen fälls enligt åtal och döms till fängelse i två år och sex månader. Dessutom förvisas 26-åringen med förbud att återvända före 2023. Eftersom två år är minimum för brottet våldtäkt är straffet i sig inget anmärkningsvärt.

– Han är givetvis besviken. Vi får vänta och se hur rätten formulerar sig men jag skulle tro att vi överklagar, säger försvararen, advokat Anders Ericson till DD.

Redan innan han greps och åtalades fanns ett avvisningsbeslut mot 26-åringen. Vilket betyder att han sannolikt blivit tagen i förvar för att utvisas även om han blivit frikänd.

Gubb Jan Stigson