Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välfyllt på julkonsert

Lindberghallen var nästan fylld till sista bänk när julkonserten ”På andra sidan gärdsgården” hölls.
Överskottet för konserten skänktes till behövande familjer.

Tillsammans med Gangs’n voices, showdansgruppen Toadz, musiker, sångare och vänner välkomnade Stina-Kari Axelsson publiken till julkonserten ”På andra sidan gärdsgården” i Lindberghallen på söndagskvällen. Sångerna och musiken framfördes för ett gott syfte.

– Överskottet kommer att gå till behövande familjer i Gagnefs kommun. Tillsammans med kommunen ska vi utse familjer som behöver lite extrahjälp till jul. Många människor kommer att gråta glädjetårar efter den här kvällen, sade Mikael Svedberg, president för Gagnef-Floda Lions Club.
Sedan intog musikerna och Stina-Kari Axelsson scenen. Hon inledde med att sjunga ”Christmas time”.

Med sig på scenen hade hon även Lina och Elsa som bistod med presentationer samt både tände och klädde den julgran som fanns med på scenen.
– Nu ska kvällens diva sjunga ”I want you for christmas”, sade Elsa, medan Stina-Kari (som åsyftades) såg lite förnärmad ut innan hon började sjunga.
Lina och Elsa undrade sedan vad Stina-Kari önskade sig i julklapp.
– Det ska jag berätta i nästa låt, förklarade Stina-Kari och sjöng ”A grown up christmas list”.

Körsångarna Paola och Camilla framförde ”Ej upplysta gårdar” på egen hand. Konserten gästades även av Jan Sjönneby som spelade ”Stilla natt” på trumpet.
Kören Gangs’n voices och showdansgruppen Toadz medverkade också under kvällen.

Kören framförde bland annat ”The storm is over” och ”Koppången” innan Stina-Kari Axelsson och Per Bäckström sjöng ”En julsaga” – den svenska versionen av den klassiska julsången ”Fairytale of New York”.

Pär Sönnert/DT
par.sonnert@dt.se