Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välgörande försäljning lockade

En rejäl slant till katastrofdrabbade, klirr i reskassan för konfirmanderna, och ännu ett bevis på att församlingshemmet är en fin mötesplats.

Annons

Så kan man summera Diakonins julmarknad i lördags.
Många passade på att besöka församlingshemmet för att fika och fynda bland sådant som folk skänkt till välgörande försäljning. Det var både stickat, kokat och bakat.
Den här gången var även Röda korset var med på julmarknaden.
– Det är fantastiskt att så många kom, och jag vill verkligen berömma dem som hjälpte till. Vi har ett fint församlingshem och vill så gärna göra det till en öppen mötesplats, säger diakonen Raili Karling Forss.
För första gången kommer församlingshemmet att hålla öppet på julafton i samverkan med anhörigstödet – för dem som annars får ­fira ensamma.

Raili är glad över att så många vill hjälpa till att hjälpa. Diakonerna stöttar till vardags dem som har det svårt i samhället, som behöver lite extra bidrag för att få vardagen att gå ihop.
Nu gick dock alla intäkter till katastrofens offer i Filippinerna, sammanlagt blev det 19 000 kronor.
Det som konfirmanderna tjänade på sin försäljning – de slantarna går till ung­domarnas resa.

Ragna Fahlander/DT