Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valvinjett

Det är uppenbart att vårdcentralen fyller en viktig funktion för befolkningen i Söderbärke. Lena Ludvigsson-Olafsen och Elin Norén båda nya S-kandidater i landstingsvalet motsätter sig därför det borgerliga kravet att spara 240 miljoner kronor i landstinget.
- Det riskerar att slå undan benen på en bra fungerande verksamhet, säger Norén.

På tisdagen gjorde de båda nya kandidaterna på landstingslistan ett snabbesök på den lilla vårdcentralen. Vårdcentralen i Trekanten har öppet två dagar i veckan med distriktor och undersköterska. En dag i veckan är det också läkarbemanning.
Sedan några år har vårdcentralens vara eller icke vara varit uppe till prövning.
De båda socialdemokraterna tar redan innan de fått stolarna i landstingsfullmäktige strid för vården i Söderbärke. De vill istället verka för en fortsatt "utveckling" där.
- Vårdcentralen fyller en viktig funktion, säger Ludvigsson-Olafsen. Det är därför viktigt att man också fortsättningsvis får tillgång till distriktor och en läkarmottagning.
Distriktor och undersköterskor ser till att det finns regelbunden mottagning för diabetespatienter, blodtryckstagning, barnavårdscentral och en fungerande skolhälsovård.
Den äventyras nu genom det sparkrav som de borgerliga partierna lagt på 240 miljoner kronor menar de båda.

CHRISTER NYMAN
023 476 36