Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Valvinjetten!!!!!

- Det gäller att mobilisera sängröstarna, säger kommunalrådet Leif Nilsson S som kommentar till partiets dåliga opinionssiffror.
Han själv hade inget problem med att välja valsedlar på Söderbärke bibliotek där han hade för avsikt att bli den förste förtidsröstaren, men se det gick illa för kommunalrådet på morgonkvisten.

Det är knappa tre veckor kvar till valet när de första valkuverten kan börja slickas. Socialdemokraterna har historiskt låga siffror enligt de mätningar som nu görs.
- Det är ett oerhört stort jobb vi har framför oss. Speciellt i storstäderna där vi är svaga, säger Nilsson.
- Helt avgörande är om vi får upp sängväljarna. Annars har vi ett annat samhälle framför oss.
Nilsson menar att det alltid finns en stor osäkerhet hos stora grupper.
Partiledare använder samma ord i sina tal, men menar olika orsaker. Reinfeldt beskriver moderat politik med en röd bakgrund.
- Sådant här gör att många blir förvirrade. De får inte klart besked. Vår uppgift blir nu att mobilisera folk och tala om hur det är, säger Nilsson.
Socialdemokraternas adelsmärke, enligt Nilsson, har varit att tala om politik på arbetsplatserna och han tror fortfarande att man kan vinna valet. Men till en seger är det ett stort och hårt arbete.
Själv var Nilsson angelägen om att rösta tidigt. Han hade till och med föresatt sig vara först när valförrättaren öppnade i Söderbärke bibliotek på onsdagen. Men den glädjen fick han inte uppleva.
Efter att ha plockat sina sedlar undrade han försiktigt om det går att rösta med körkortet. Röstsedeln hade i ivern blivit glömd. Men det går inte ens för kommunens tyngste politiker att rösta med körkort.
Nu har han lyckligtvis gått om tid att rösta på ändå. Dessutom har han valförättare i kommunhuset på hans arbetsplats.
Kommunen har dessa två valplatser för förtida röstning. Biblioteket i Söderbärke och kommunhuset i Smedjebacken.
Valnämndens ordförande Solveig Nyrede hade dock koll på sina papper och fick sin röst avlämnad.
- Jag tror att vi för större andel som förtidsröstar, säger hon. Biblioteket och kommunhuset har vallokalerna öppna varje dag och det är inte som förr att man skulle gå och lägga sin röst på valdagen.

CHRISTER NYMAN
023 476 36