Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vansbro blir viktigt”

Från årsskiftet kommer Vansbro att ingå i turistbolaget Visit Södra Dalarna AB. En förändring som kommer att innebära en hel del för Vansbro.
– Vi ser Vansbro som en viktig del av Visit Södra Dalarna, poängterade Carl-Johan Ingeström, vid måndagens information.

Efter att under några år ha varit en del av Näringslivssamverkan är nu turistverksamheten tillbaka i kommunens regi.
– Bakgrunden är helt enkelt den att vi med krympta medel inte klarar att upprätthålla den verksamheten som krävs beslutat se över det hela och till sist föll valet på att gå till Visit Södra Dalarna, betonade Oskar Lundgren, chef för Näringslivssamverkan.

Carl-Johan Ingeström, vd för Visit Södra Dalarna, betonade att de inte på grund av någon sorts välvilja tar hand om Vansbro.
– Vansbro är ett fantastiskt bra varumärke med mycket intressanta evenemang och det finns stora möjligheter till det som kanske är framtiden, turism inom Outdoor, alltså friluftsliv kopplat till olika aktiviteter, underströk Ingeström.
Han poängterade att förr såg kommunerna varandra lite som konkurrenter, men numera ser de på det hela som att kommunerna kompletterar varandra.
– Turister som kommer till Dalarna håller inte isär var kommungränserna går och det är knappt så det intresserar dem var länsgränsen går, de flesta reser inte till ett mål i traditionell mening, de reser till en upplevelse, framhöll Ingeström.

Det som han ser lite som framtiden är just inom Outdoor, där Vansbro har en mycket stor potential med mycket stora möjligheter att utveckla cykel, vandring och fiske.
En annan stor förändring som sker inom besöksnäringen är att allt fler söker sig via nätet till den information som de vill ha, bara under förra året ökade antalet besökare med 50 procent, via dator och mobiltelefoner.
– Där finns den stora utmaningen, konstaterade Carl-Johan Ingeström.

Sven Thomsen/DT