Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbro får 4G-nät

Tele2s utbyggnad av det landsomfattande 4G-nätet går i rasande fart.

Nu har turen kommit till Vansbro och Hedemora.

Det nya nätet erbjuder surfhastigheter på upp till tio gångare snabbare än dagens 3G-nät.

Tele2 har nu 4G-täckning i fler än 200 orter och totalt har över sju miljoner svenskar tillgång till Tele2s 4G-nät.
Tele2s 4G-nät kan nå hastigheter upp till 80 Mbit/sek med en medelhastighet mellan 20 och 40 Mbit/s. Med 4G-nätet kan användare uppnå samma eller högre hastigheter som med sin fasta ADSL-uppkoppling.

– Vi har kommit långt på vår resa med utbyggnaden av 4G-näten i Sverige och vi är verkligen glada att invånarna i Vansbro och Hedemora nu får möjlighet att använda ett snabbt och modernt mobilnät. Vi vet att våra kunder vill kunna surfa snabbt med sin smartphone, läsplatta eller dator oavsett var de befinner sig och har successivt rullat ut 4G-nätet i Sverige för att motsvara deras förväntningar, säger Samuel Skott, ansvarig för Tele2 Privat.

4G är i många fall snabbare än ADSL, vilket möjliggör mer kapacitetskrävande aktiviteter som till exempel onlinespel eller streaming av tv och film i bra kvalitet. För företagen möjliggörs nu videokonferens och nedladdning av tunga filer utan krav på fast uppkoppling.
– 4G ger en otrolig surfupplevelse. Tack vare högre kapacitet blir rörligt innehåll ännu mer lättillgängligt och roligt, menar Samuel Skott.

4G lanserades i november 2010 och ambitionen är att nå 99 procent av Sveriges befolkning innan första kvartalet 2013 är slut.Leif Olsson