Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbro satsar stort

Vansbro Ryttarsällskap lockade ryttare från flertalet närliggande län under helgens nationella dressyrtävlingar. Man hade även fantastisk tur med vädret där regnet vattnade banorna lagom mycket och i övrigt bjöds på perfekt ridväder för både hästar och ryttare.

Annons

Dressyrryttare är utifrån sin omtänksamhet om sina hästar, ofta kräsna med sina val av tävlingsplatser. Faktum är att många återvänder år efter år till Vansbro Ryttarsällskaps anläggning i Uppsälje och det är ett bra betyg för våra tävlingar. Det säger tävlingsledaren Karin Andersson som också konstaterar att förutom dessa återvändare hade även många nya gäster hittat vägen, för de flesta, norröver i år och de verkar nöjda med arrangemanget.

Vansbro ryttarsällskap har inför årets storhelg fått stor stöttning av det lokala näringslivet i form av sponsring, vilket möjliggjort större satsningar i form av priser vilket säkert också bidragit till tillströmningen. Vi har även satsat på att förbättra uppstallning och tävlingsbanorna och vi tror att detta är saker som lockar tävlande till oss, säger Karin Andersson.

Ett problem har dock varit det anmälningssystem som Svenska Ridsportförbundet tillhandahåller oss arrangörer eftersom det tillåter ryttarna att anmäla sig och sedan alldeles för enkelt kunna ta tillbaka sin anmälan. Detta gör att vi som arrangörer ofta planerar för ett mycket större arrangemang än det till slut blir. Men trots detta är vi mycket nöjda med helgen och vi ser fram emot nästa års dressyrmeeting, säger tävlingsledaren.

Gracerna spreds ordentligt mellan deltagarna. Fredagens högsta klass Msv A:1 vanns av Kicki Ljosdal med Raffinesse, tävlande för Arvika ridklubb. Lördagens Intermediaire I vanns av Catharina Hjärpe med Cerina E från Hammarö ryttarförening, medan söndagens Intermediaire II vanns av Helene Wannerth med Cantar från Örebro Fältrittklubb. Meetingpriset för helgens mest framgångsrika ryttare gick till Helene Wannerth som fick packa in ett golv från Dala-floda golv.