Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbro Triahlon blir mer centralt

Vansbro Triathlon integ-reras i Vansbrosimnin-gens tävlingsvecka fullt ut nästa år.
Tidigare har tävlingen varit ett kringarrangemang, men kommer nu att inleda ”Vansbroveckan 2014” lördagen den 28 juni.

– Jätteroligt för oss som jobbat med Vansbro Triathlon de senaste åren att nu få detta erkännande från Vansbrosimningen.
– Det faktum att vi nu blir en del av Vansbroveckan ger oss en helt annan förutsättning, dels att erbjuda triath-lon till fler personer, dels fortsätta vara en del i att utveckla idrotten vidare i Sverige, säger tävlingsledaren Clas Björling.

Tävlingsområdet för Vansbro Triathlon flyttas in på Vansbrosimningens tävlingsarena med närhet till mässtält, restaurang, dusch och start-, mål- och växlingsområde .
Och banan blir mer tillgänglig och publikvänlig.
Simningen inleds med cirka 1 100 meter nedströms i Västerdalälven, innan banan vänder tillbaka 800 meter motströms i Vansbrosimningens bana. Det betyder att publiken kommer att kunna följa simningen längs strandpromenaden.
Cykelmomentet genomförs på en platt och snabb två-varvs-bana till och från vändpunkten i Dala-Järna.
Löpningen flyttas till Vansbros centrala delar med ambitionen att göra upplevelsen mer levande för både deltagare och publik.

Vansbro Triathlon är en av Sveriges högst rankade och mest uppskattade triath-lontävlingar på medeldistans, bland triathleterna själva.
– En utmaning vi har haft är att erbjuda startplatser till alla som vill vara med.
– Förra året hade vi plats för 500 startande och dessa platser tog slut på mindre än tre minuter. Till 2014 är taket satt till 800 startande, så det hoppas vi räcker till. 2015 är det troligt att vi pratar om 1 500 startande, säger Roger Boström från Triathlon Sweden, som också ingår i tävlingsledningen.