Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern är ett oppositionsparti

Vänsterpartiet i Vansbro är i allra högsta grad ett oppositionsparti.

Vi har ett nytt kommunalråd i Vansbro kommun. Som ersättare (V) i kommunfullmäktige har jag gratulerat henne till det nya uppdraget som faktiskt är det högsta i en kommunal organisation.

Att som kommunalråd göra uttalande som det i Vansbrobladet om att "här i Vansbro är i stort sett alla partier överens i de allra flesta frågor" gör mig synnerligen förvånad. Möjligen kan det vara så att de partier som har platser i Kommunstyrelsen är överens (vilket i sig också är förvånande), men att ett oppositionsparti, som Vänsterpartiet är, skulle vara överens är inte rimligt.

Ideologiskt ligger partierna långt från varandra! Det ledande partiet och Vänsterpartiet kan ha samma mål men vägen dit kommer alltid att skilja oss åt. Därmed inte sagt att man inte kan jämka sig till överenskommelser.

Som oppositionsparti har Vänsterpartiet reserverat sig i många frågor och förslag till beslut som kommer från kommunstyrelsen till fullmäktige.

Härmed vill jag lugna alla Vänsterpartiets väljare och sympatisörer i Vansbro kommun genom att med bestämdhet hävda att Vänsterpartiet har andra lösningar på viktiga frågor beträffande Vansbro Kommuns framtid.

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund, vilket innebär att vi arbetar för rättvisa, jämlikhet och ett hållbart samhälle.

Carina Thorberg,

ordförande i Vänsterpartiets partiförening i Vansbro

LÄS FLER insändare

LADDA NER: Dala-Demokratens app från Appstore för Iphone eller i Google play om du har en telefon med Android

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare