Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern stödjer inte S- och MP-budgeten

Vänsterpartiet tänker inte stödja S och MP:s förslag till justerade budgetramar kommande år.

Annons

Nästa tisdag ska fullmäktige slå fast kommunens slutliga budgeten för 2014 och plan för de två följande.
S och MP respektive den borgerliga alliansen har sina egna förslag som DD tidigare redovisat.

Vänsterpartiet lämnar också ett eget förslag. Om deras förslag faller i första omröstningen, så tänker partiet lägga ned sina röster i andra omröstningen.
Vänsterpartiet skriver att det ser stort behov av att utveckla kommunens så kallade kärnverksamheter. Partiet skriver i förslaget:
"(V) förordar en traditionell förvaltningsmodell med tydlig ansvarsfördelning. Vi tror att Borlänge kommuns driftsekonomiska tillkortakommanden i huvudsak är ledningsbaserade och organisatoriska, snarare än fördelningsekonomiskt betingade."

Omsorgen håller på att kompenseras ihjäl utan att grundläggande problem har lösts, enligt (V):
"De ständiga driftsunderskotten skapar också en stress, oro och viss uppgivenhet i organisationen som gör att "normalt" chefsansvar och utvecklingsarbete ersätts av projekt...." och vidare "Borlängevänstern tror inte längre på den "nya" organisationen som påstås inte ha satt sig än."