Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapen och ammunition hittades i 25-årings bostad

På onsdagskvällen hittade polisen två vapen, plus ammunition, hos en 25-årig man på Tunagatan i Borlänge. Mannen hade inte licens på vapnen och anhölls senare efter förhör.

På onsdagskvällen anmälde en person att han haft inbrott i sitt vindsförråd på Tunagatan och att det som stulits låg i ett angränsande förråd. Stöldgodset ska ha varit kläder, en såg och sju kaffemuggar.
När polisen anlände sökte de upp den som hade tillgång till förrådet och vid husrannsakan i hans lägenhet upptäcktes två licenspliktiga vapen med tillhörande ammunition. Vilken typ av vapen vill polisen inte gå in på i dagsläget.
– Vi håller det för oss själva ett tag, eftersom vi är mitt i utredningen, säger pressinformatören hos polisen Bo Eriksson.
Förutom de två vapnen och ammunitionen upphittades också narkotika i lägenheten. Mannen var dessutom påverkad av något när han fördes till polisen för förhör.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se