Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vår festival ska passa alla”

Musik, konst, gamla bilar, mat och glädje. Dagsfestivalen i Vikmanshyttan, i morgon, kör i gång för andra året. Nu har man breddat utbudet så att alla ska kunna njuta och ha roligt på festivalen vid stentryckeriet.

Ett namn på artistlistan är Thorsten Flinck, som vi annars är van vid att se på Dramaten i Stockholm, eller sjunga på melodifestivalen iklädd svart skjorta med röd silkessjal runt halsen och skriksjunga ”Jag reser mig igen!”.

Det är totalt sju stycken artister som ska uppträda under Konst- och Musikfestivalen i Vikmanshyttan i Hedemora i morgon, lördag 17 augusti.
Den som kommer agera konferencier är Ronny Svensson, känd från TV4:s morgonsoffa. Svensson kommer även att uppträda med sitt band, Kai Martin & Stick!.
Utöver dem ska även Bengan Jansson uppträda, och bandet Nation kommer spela hårdrock med eldshow.

Hela festivalen kommer dock inte vara en killfest, den som ska öppna festivalen är lokala artisten Kajsa Vogel, från Hedemora, som ska sjunga och spela.
De som anordnar festivalen är Mats och P.O Westman, ägare av stentryckeriet i Vikmanshyttan. Andra arrangörer är Kenneth Stenholm, verksamhetsansvarig och Patrik Aronsson, som bokat artisterna.

– Det blir konstutställning inne i tryckeriet. Vi tycker att musiken och konsten går hand i hand, det hänger i hop. Vi kommer även att ha en bilutställning på plats. Vi vill att festivalen ska passa alla, därav det breda utbudet, säger Kenneth Stenholm.

Bröderna Westman hoppas att många besökare ska komma, förra året kom cirka 400 besökare, i år hoppas man på att ännu fler ska komma.
– Vi kommer satsa mer på konsten i år, men vi vill att folk kommer för musiken också. Vi vill självklart att många ska komma och upptäcka den konstnärliga byn som är Vikmanshyttan, säger P.O Westman.

Kristina Karlsdotter är konstnär och hon kommer att visa hur litografi, stentryckskonst, går till.
– Jag kommer sitta i studion och måla, festivalen kommer bli jättebra, säger Kristina Karlsdotter, konstnär från Hedemora.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se