Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varannan får jobb

Det är populärt att jobba i Sälenfjällen. Under fyra dagar har det kommit busslaster av ungdomar till Sälen för att söka jobb på Skistar. Av de 500 sökande som kom kommer varannan att få jobb.

Nytt för i år är att Skistar Sälen har en gemensam rekrytering, tidigare har Hundfjället/Tandådalen och Lindvallen haft separata rekryteringar. Skistar söker folk till skidskola, Skistar shop, logi och fastighet, stugvärdar, Experium och Ski lodge. Den som tror att det räcker med en anställningsintervju kommer nog att bli förvånad. Förutom en intervju får de sökande även vara med i en audition och en femkamp där det gäller att lösa saker tillsammans.
– Vi tittar på hur man hjälper varann, både i stressade och lugna situationer, säger Camilla Sundqvist, personalkoordinator på Skistar Sälen.

Det har skett en förändring i beteendet hos de sökande.
– Det är inte bara en kul grej att jobba i fjällen, seriositeten ökar bland dem som söker, säger Jonas Bauer, destinationschef på Skistar Sälen.
1 950 personer har sökt jobb i Sälen, 250 av dessa får jobb. 500 personer är gamla i gården och 150 är helårsanställda. Av alla som sökt jobb är cirka 300 från Dalarna, något Skistar tycker är positivt.
– Vi vill ju ha fler från närområdet, de har ju en anknytning hit och det är lättare att de blir kvar längre, säger Camilla Sundqvist.

En kulla som sökt jobb är Byns Stina Larsson, 21 år och från Vansbro. Hon har sökt till receptionen i Experium. Hennes pojkvän bor redan i Sälen men det är inte enda skälet till att hon söker jobb.
– Jag gillar utmaningar och träffa nya människor. Det är svårt att få jobb hemma i Vansbro, då är det här perfekt, säger hon.
Om två veckor kommer alla­ att få ett besked om huruvida de fick jobb eller inte.

Berit Djuse/DT