Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varannan grundskola får ny rektor

Inför höstterminens skolstart 21 augusti sker en rockad bland rektorerna på hälften av kommunens grundskolor.
Anledningen är stora förändringar på utbildningssidan.

Det minskande elevunderlaget i Leksands kommun har lett till de stora förändringar på utbildningssidan som sker till höstterminen. Det är något vi tittat på länge, säger Lars Nyberg, sektorschef för lärande och stöd i kommunen.
– De flesta högstadieeleverna från Insjöns skola flyttar i höst över till Åkerö skola, medan några i stället har valt Sammilsdalsskolan.
Lars Nyberg säger att målsättningen är maximalt 25 elever i varje klass, men att det eventuellt skulle kunna bli aktuellt med en extra klass.
– En ny busshållplats anläggs vid gamla Shellmacken på Åkerö för att eleverna från Insjön ska få bättre trafiksäkerhet när de åker tillbaka hem från Åkerö skola respektive Sammilssdalskolan.
Busshållplatsen kommer på sikt att bli permanent.
De grundskolor som får nya rektorer är Insjöns skola, Sammilsdalsskolan, Åkerö skola och Ullvi skola.
På Insjöns skola ersätter Karin Elfving den tidigare rektorn Johan Nilsson.
På Sammilsdalsskolan blir Annica Sandy Hedin ny rektor för årskurs 7-9 och Flexibla gruppen 2.
På Åkerö skola blir Johan Nilsson ny rektor för årskurs 7-9.
På Ullvi skola ersätter Carolina Svedjeland den tidigare rektorn Karin Elfving.
Övriga skolor berörs inte. På Djura skola, Gärde skola, Siljansnäs skola och Tällbergs skola sker inga förändringar i ledningen.
Inte heller på F6-enheterna på Sammilsdalsskolan och Åkerö skola.
Det sker även förändringar när det gäller Mediehuset. Sfi-verksamheten och Särvux flyttar från Mediehuset till Alléskolan.
Dit flyttar också vuxenutbildningen i Leksand-Rättvik, som bildat gemensam organisation. Rektor för Alléskolans verksamhet blir John Arrias.
Barnen inom fritidsverksamheten på Alléskolan flyttar i stället över till lokaler i gymnasieskolan.
Målsättningen är att de Flexibla grupperna flyttar till Mediehuset. Organisatoriskt hamnar de under rektorn för Sammilsdalsskolan.

Eva Cederquist/DT