Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varg trotsade elstängsel - rev tre lamm i Hedby

Trots strömförande stängsel tog sig vargen in i hagen och rev tre lamm och en tacka i en hage i Hedby, Djura. Varg har även siktats i närheten av en fårhage i Dådran, Rättvik.
– Vi har varit ute på båda platserna och satt upp lapptyg, säger Bert Eriksson, besiktningsman på Länsstyrelsen i Dalarna.

Det var i fredags förra veckan som djurägaren i Hedby, Djura, upptäckte att en varg rivit tre av hans lamm och en tacka.

– Djurägaren hade strömförande akutstängsel uppsatt men på något vis tog sig vargen igenom i alla fall, konstaterar Bert Eriksson, naturbevakare och besiktningsman på Länsstyrelsen i Dalarna.

Samma dag hörde dessutom fårägaren på fäboden Prästgårdarna strax utanför Dådran av sig och meddelade att en varg setts stryka omkring utanför en stor fårhage på en väg i Dådran.

– Vi har varit på plats både i Dådran och i Hedby nu och satt upp lapptyg i ett försök att hålla vargen borta från fåren, förklarar Bert Eriksson.

Man räknar med att ett lapptyg - vilket är ett rep med vimplar på - kan verka avskräckande för en varg i ett par veckor, innan vargen vänjer sig vid det.

Mer Leksansnyheter hittar du här

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här