Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargarna och de övriga stora rovdjuren behöver försvaras!

Nu är ilskan stor på Erlandsson/Ek och deras rovdjursproposition! Tror de att svenska folket är okunniga? Hur kan de tro att de kan framstå som trovärdiga med alla dessa lögner som de sprider via media. Vi kan bara hoppas att politikerna i riksdagen genomskådar lögnerna!

Vi värnar om både varg, björn, lo, järv och kungsörn men vi måste nu fokusera oss på vargen eftersom Erlandsson/Ek föredrar att stryka en liten jägarkår medhårs.

En jägarkår där få, men ändå alldeles för många, är kriminella; alla organisationer, föreningar, politiker, myndigheter fördömer illegal jakt. De illegala jakterna har aldrig varit så förödande som nu eftersom de riktar in sig på alfaparen, de föräldrapar som ska fostra valparna. Länsstyrelsen Dalarna vet hur illa ställt det är.
Enligt EU-lagen är det helt förbjudet med licensjakt. Regeringen försöker nu laborera med betydelsen av Gynnsam bevarandestatus.

VARGARNA HAR INTE GYNNSAM BEVARANDESTATUS.

För att vargarna ska ha Gynnsam bevarandestatus krävs följande:

1) att stammen inte är inavlad. Ny forskning, juni 2013, Naturhistoriska Riksmuseet, visar att stammen, över tid, har fått mer och mer genetiska skador. Det har också genetikprofessorerna Laikre / Ryman, Stockholms Universitet, bekräftat sedan länge

2) att stammen måste ökas i antal

3) att stammen får tillgång till sitt naturliga utbredningsområde (nu stoppar samerna vargarnas etablering på 52 % av Sveriges yta samt att södra Sveriges bönder inte förstår att de ska stängsla sina tamdjur). Vargarna är instängda i ett snävt område

4) att stammen måste få tillgång till andra populationer i bl a Finland/Ryssland

5) att stammen inte får minskas med olagliga skyddsjakter och licensjakter

6) att stammen inte minskas av kriminella jägare genom illegala jakter

Alla dessa kriterier måste uppfyllas innan stammen har Gynnsam bevarandestatus, då först kan man diskutera varsam skyddsjakt.
Enligt EU-lag är licensjakt otänkbart. Centerpartiet driver licensjaktsfrågan bara därför att vissa jägare driver frågan. De har stora inkomster av licensjakt på stora rovdjur eftersom vi varje år får besök av 30 000 utländska jägare som villigt betalar stora summor för att få skjuta varg, björn.
Att tillfredsställa jägarnas jaktbegär är otänkbart och avskyvärt.

Styrelsen i Folkare Naturskyddsförening i Avesta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel