Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargtik funnen död

En ung vargtik har återfunnits död på besparingsskogen norr om Fulufjället på fredags­eftermiddagen.
– Då händelsen är överlämnad till polisen vill vi inte lämna några kommentarer, säger ­Lena Berg, länsstyrelsen.

Det var på fredagseftermiddagen vid femtiden som vargen återfanns. Den var då illa tilltygad av andra djur som ätit på den. Vargen återfanns nära intill en väg och kroppen har tagits om hand för undersökning på Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Information om vargen lämnades till polisen under lördagen, men i det skedet uppgavs det att det inte fanns någon misstanke om brott. Det fanns det inte heller i polisens anteckningar under tisdagsförmiddagen, men länsstyrelsen ville ändå inte gå in på ärendet då det hade polisanmälts.
Sedan i somras är det länsstyrelsen som hanterar ärenden rörande paragraf 28 och inte längre polisen, utan den kopplas in först när det finns misstanke om brott. Något som då tyder på att länsstyrelsen misstänker att vargen inte dött en naturlig död. Det har även rapporterats in en ensam stor varg vid en fårhage i Sörsjön söder om Fulufjället på tisdagsmorgonen.

Nisse Schmidt/DT