Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsmästare förstärker Mora

IFK Mora OK förstärker – med en världsmästare.
Brittiske stafettvärldsmästaren Graham Gristwood, 29, kommer att vara både tränare och löpare i klubben.
– Vi vill ta ett steg till och utveckla vår elitverksamhet ännu mer, säger Björn Wrahme i Moras elitkommitté.

Annons

Graham Gristwood börjar sitt jobb som tränare om- gående. Som tävlingslöpare kommer han att representera Mora från vårsäsongen.
– Vi har under en tid sökt efter en tränare med Grahams kompetens. Det är något som efterfrågats av våra löpare, så det känns skönt och bra att vi lyckats knyta en sån kraft till klubben, säger Björn Wrahme.

Engelsmannen har bott i Sverige i flera år och har representerat Lidingö och Södertälje-Nykvarn.
Han har fina internationella meriter. 2008 blev han stafettvärldsmästare för Storbritannien och individuellt har han en fjärdeplats i VM i sprint 2011. Hans bästa resultat i världscupen är en andraplats från sprintfinalen i Schweiz 2010.

Graham Gristwood har de senaste åren varit tränare till de duktiga britterna Tessa Hill och Ralph Street, som nådde fina placeringar vid årets VM i Finland.
Engelsmannen har höga mål med sin elitsatsning kommande säsong. Ett mål är att vinna en av de stora internationella stafetterna.
29-årigen är bosatt i Södertälje.

Gunnar Bäcke/DT