Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varma röster på julkonsert

En känsla av sagolikhet. Så kan upplevelsen sammanfattas när Falu Kammarkör uppträdde på söndagseftermiddagen med sin traditionella julkonsert i Stora Kopparbergs kyrka.

Redan innan konserten börjar uppmanas publiken att inte applådera mellan sångerna. Ett mycket smart drag visar det sig. Den kvinnliga delen av kören inleder med "Nu är det natt över jorden". De sjunger en makalös stämsång, som inte stannar hos dem, utan färdas mellan kyrkopelarna och längs väggarna.

Männen svarar med lika mäktiga röster på latin. Sedan sjunger de tillsammans "Det är en ros utsprungen" på ett sätt som lyfter in åhöraren i en saga. Kanske in i ett av J.R.R Tolkiens alvriken.
De magiska rösterna dirigeras av Tony Margeta och ackompanjeras av Henrik Alinder. Men de verkar stundtals leva sitt eget liv i sin egen värld, bortom julstress och varje tänkbar negativa känsla.

Det är som julen bör vara.

John Leander
john.leander@daladem.se

Se webb-tv från konserten här nedanför: