Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värsta p-syndaren i Dalarna finns i Svärdsjö

De värsta parkeringssyndarna i respektive län har skulder som varierar från omkring 60 000 kronor till flera miljoner.

Det visar uppgifter som Nyhetsbyrån Sirén tagit fram från Krono­fogden. Värsta p-synd­aren i landet finns i Malmö och han har en skuld på över 30 miljoner kronor.

I Dalarnas län finns värsta p-syndaren i Svärdsjö, en man med en skuld på 134 550 kronor. För övrigt toppas länslistorna nästan uteslutande av män. I Dalarna återfinns första kvinnan på en sjätteplats med en skuld på 71 296 kronor och hon bor i Hedemora.

För övrigt kommer de fem värsta p-syndarna från Malmö, först på sjätte plats ligger en Göteborgare. Och här döljer sig såväl noto­riska felparkerare som bilmålvakter.

Den person i landet som har högst skulder har enligt Transportstyrelsen inte haft ett giltigt körkort sedan juni 2010, men har sedan dess registrerats som ägare till över 2 000 nya bilar. En lagändring håller på att utarbetas för att parkeringsskulder ska registreras på bilar istället för på ägare.

– Vi har varit med och medverkat till den här lagen. Det handlar om att komma åt personer som satt det här i system i allra högsta grad, säger Börje Johansson på Kronofogde­myndigheten till Nyhets­byrån Siren.

FALUN En 18-åring bosatt i Falu kommun åtalas för misshandel vid en ham­burgerrestaurang i juni förra året. Han slog enligt åtalet en annan kille i ansiktet. Denne blödde näsblod och fick en blånad som följd.

BORLÄNGE En kvinna från Borlänge åtalas vid Falu tingsrätt för snatteri av varor på Coop Konsum i Borlänge för 759 kronor. Åklagaren föreslår som påföljd 110 dagsböter à 50 kronor.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se