Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värsta p-syndaren i Dalarna finns i Svärdsjö

Annons

De värsta parkeringssyndarna i respektive län har skulder som varierar från omkring 60 000 kronor till flera miljoner.

Det visar uppgifter som Nyhetsbyrån Sirén tagit fram från Krono­fogden. Värsta p-synd­aren i landet finns i Malmö och han har en skuld på över 30 miljoner kronor.

I Dalarnas län finns värsta p-syndaren i Svärdsjö, en man med en skuld på 134 550 kronor. För övrigt toppas länslistorna nästan uteslutande av män. I Dalarna återfinns första kvinnan på en sjätteplats med en skuld på 71 296 kronor och hon bor i Hedemora.

För övrigt kommer de fem värsta p-syndarna från Malmö, först på sjätte plats ligger en Göteborgare. Och här döljer sig såväl noto­riska felparkerare som bilmålvakter.

Den person i landet som har högst skulder har enligt Transportstyrelsen inte haft ett giltigt körkort sedan juni 2010, men har sedan dess registrerats som ägare till över 2 000 nya bilar. En lagändring håller på att utarbetas för att parkeringsskulder ska registreras på bilar istället för på ägare.

– Vi har varit med och medverkat till den här lagen. Det handlar om att komma åt personer som satt det här i system i allra högsta grad, säger Börje Johansson på Kronofogde­myndigheten till Nyhets­byrån Siren.

FALUN En 18-åring bosatt i Falu kommun åtalas för misshandel vid en ham­burgerrestaurang i juni förra året. Han slog enligt åtalet en annan kille i ansiktet. Denne blödde näsblod och fick en blånad som följd.

BORLÄNGE En kvinna från Borlänge åtalas vid Falu tingsrätt för snatteri av varor på Coop Konsum i Borlänge för 759 kronor. Åklagaren föreslår som påföljd 110 dagsböter à 50 kronor.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se