Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värstingbåtar på sjön i Poker Runn

Det stora evenemanget Runndagarna genomfördes under den gångna helgen. Störst intresse i det relativt vackra vädret tilldrog sig förstås Poker Runn med de 55 värstingbåtarna. Den gemensamma starten gick klockan 11 under kraftledningen i Slussen.

Färden gick mot Borlänge båtklubb och första cardstop. Därefter till Ornäs och andra stoppet. Sedan ett lite längre stopp i Torsång innan armadan gav sig av tillbaka för lunchuppehåll i Stabergs båthamn. De följande cardstopen gjordes i Bjärmsnäs, Vika Strand och Slussen.

– Ett mycket lyckat arrangemang med rekordmånga båtar från hela landet samt Åland, sa en av arrangörerna, Lars Karlsson.

– Jag och mina kollegor, Lars Bäck och Jan Holmqvist, har jobbat hårt för att få allt att fungera med ytterligare cirka 20 funktionärer. Nästa år har vi tio-årsjubileum med Poker Runn och hoppas då på flera godbitar. Det var för övrigt en av deltagarna i årets race som lyckades övertala en kompis att göra en flyguppvisning med JAS över Ornäs under lördagen.

LÄS OCKSÅ: "Poker Runn är lekstuga i kolossalformat"

Vid Roxnäs fanns många strategiskt placerade för att se på starten och strax därefter.

Här har de fått upp farten så det blir många fina bilder att titta på i kväll, sa de fotograferande Victor och Jonas Hansols.

Runt 13.30-tiden anlände båtarmadan med härligt muller till Staberg för lunchuppehåll med het kycklinggryta och ris på menyn för cirka 350 gäster. En efter en anlände båtarna med förstås legendariske Leif-Ivan Karlsson i pole position. Intresset från åskådarna var stort vid hamnen och deltagarna fick ett fint välkomnande.

– Oj, oj vilket kul arrangemang men jag har haft lite problem på färden, sa Leif-Ivan.

Vid första cardstopet körde vi på en kätting och skadade en propeller. Men det går hyfsat att köra ändå. De två V8:orna på totalt 2 150 hästkrafter kämpar på. Nu ser vi fram mot fortsättningen och en härlig kväll på Främby udde med förhoppningsvis bra pokerkort på hand.

Runndagarna innehöll för övrigt massor av aktiviteter under helgen som exempelvis roller bladesåkning, triathlon, traktorutställning, byloppis, cykling runt Runn, turer med Slussbruden, brödbakning och smide.

LÄS OCKSÅ: "Poker Runn är lekstuga i kolossalformat"