Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västerdalsveckan trampade igång

Årets Västerdalsvecka har nu trampat igång och det skedde med årets upplaga av Fulufjällstrampen runt Fulufjället med start och mål i Sörsjön.

Det är Sörsjön som traditionsenligt inleder årets Västerdalvecka, en vecka som går genom hela kommunen där olika byar bjuder in till aktiviteter.

Ofta kopplade till hantverk och lokala inslag av mat, men också en rad olika händelser och programpunkter.

Först ut är Sörsjön i kommunens nordligaste del. Solsken, men kalla och starka vindar skrämde säkert bort en del av de som funderade att cykla kraftprovet runt Fulufjället, i år för åttonde gången. 19 cyklister gav sig iväg på färden mot Särna och sedan vidare runt Fulufjället ner till norska Ljördalen och åter mot Sörsjön, en sträcka på 16 mil med en rejäl klättring upp mot Erik Knutsåsen på Fulufjällets nordsida.

– Vi saknar de vanliga motionärerna och de som kommit till start är vältränade cyklister konstaterade Morgan Eriksson, som häll i arrangemanget.

Trots blåsten var det en trio cyklister som snabbt trampade i från de övriga och först i mål i tremannagruppen var Tommy Hammarström från Tällberg som laddade med Fulufjällstrampen inför OS för döva i Bulgarien till helgen.

Lilla Fulufjällstrampet följde sedan för de yngre som också laddade med godisregn och andra aktiviteter runt rastplatsen i Sörsjön.

På torsdag är det dags för Sälendagen som en av de stora dagarna i Västerdalsveckan med bondens marknad men också med ett nytt cykellopp från Olnispa upp till Sälfjällstangen, en backtävling med 500 meters stigning till Lindvallens toppstation. Då är det också dags för årets ankrace.

Nisse Schmidt
mt.red@dt.se