Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västkustloppet är en av årets racinghöjdare

Västkustloppet, Falkenberg och STCC. En tillställning som många racingentusiaster ser fram emot. – Falkenberg är en av årets höjdpunkter. Trevlig anläggning och det brukar alltid vara mycket publik, säger Tobias Johansson, ägare av STCC-teamet Brovallen Design.

Annons

Dalateamet Brovallen Design hade ingen STCC-bil till start på Anderstorp senast.

– Men planen är att Rasmus Mårthen (numera falubo) ska köra den här helgen, säger Johansson vars team haft en fjärdeplats som bäst i år.

– Allt kan hända och om vi klarar oss från trubbel finns en pallplats inom räckhåll.

För det andra dalateamet, PWR, är läget ett annat. Anderstorpstävlingen för ett par veckor sedan var en succé med segrar i båda racen. Johan Kristoffersson vann det första och teamägaren Daniel Haglöf det andra.

– Vi har haft behagliga veckor efter Anderstorp och jag är förhoppningsfull inför Falkenberg. Det är en nyckeltävling på många sätt för oss, säger Haglöf från Borlänge.

Läget i STCC har förändrats med tanke på att totalledaren Robert Dahlgren flyttas upp till Volvos VM-team och han kommer att missa deltävlingar i STCC.

– Det blir nya förutsättningar, säger Haglöf vars bilar ligger trea (Kristoffersson) och fyra (Haglöf) totalt (efter Dahlgren och Richard Göransson).

Påverkar Volvos beslut er strategi?

– Nej, inte på annat sätt än att det är en faktor som ökardet positiva momentet, säger Haglöf.

Falkenberg är den enda tävlingen den här säsongen som V8 Thunder cars kör tillsammans med STCC och i den serien är Andreas Ahlberg det stora dalahoppet. Han ligger trea totalt men det är tätt i toppen, han har bara två poäng upp till ledande Alexander Graff.

Ahlberg tappade sin mästerskapsledning i den senaste tävlingen på Ljungbyhed efter att ha tagit nio raka pallplatser i de fem senaste tävlingarna, fjolåret inkluderat. Efter en fjärdeplats i det första heatet tvingades han bryta det andra.

– Vi är med i mästerskapet fortfarande. Hade jag tagit mig upp på pallen i det första heatet hade det varit min tionde raka pallplats. Nu får jag börja om, säger han.

– Ljungbyhed var långt ifrån någon katastrof, jag åkte jämnt med Graff i kvalet, hade bra fart i det första heatet men det var i det andra jag fick stryk i startsmällen som blev där, men sån är racingen. Det ska bli kul att få komma tillbaka till Falkenberg, det var där min fjolårssäsong tog fart på riktigt och jag ska försöka ta tillbaka mästerskapsledningen, säger Ahlberg.

Storebror Joakim Ahlberg ligger nia totalt inför Falkenberg.

Fotnot: PWR:s tredje förare, Emma Kimiläinen, är elva i tabellen. Brovallen Designs Rasmus Mårthen är tia.