Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vd-byte på Siljans Chark

Den 5 februari tillträdde Jan Matsson som tillförordnad vd för Siljans Chark.
Nuvarande vd Andreas Strandroth lämnar posten för nya utmaningar utanför företaget.

Annons
Foto: Mats Rönnblad

 Jan Matsson har arbetat som ekonomichef för Siljans Chark sedan juli 2017. Han har förutom ekonomiuppdrag på olika bolag, tidigare arbetat som bland annat platschef och vd för företag inom tillverkningsindustri.

Jonas Estéen, styrelseordförande i Siljans Chark är nöjd med den utveckling som företaget haft under 2017.

- Jag är nöjd, vi ligger i linje med den långsiktiga strategiplan som styrelsen lagt för 2017-2021 som stärker Siljans Charks position som en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna med omnejd. Men det känns givetvis tråkigt för mig att Andreas lämnar sin position som vd för Siljans Chark, säger han.

Andreas Strandroth är glad att Jan Matsson tar över.

- Siljans Chark är ett fantastiskt fint företag med kompetenta medarbetare och bra affärsrelationer till både kunder och djurleverantörer. Nu när jag tagit mitt beslut att avgå för nya utmaningar utanför företaget, känns det mycket bra att lämna vidare till Jan Matsson som jag har stort förtroende för, säger Andreas Strandroth.

- Att fortsätta utveckla Siljans Chark som tillförordnad vd är en utmaning som jag ser mycket fram emot, säger Jan Matsson, tillförordnad vd för Siljans Chark och fortsätter:

- Siljans Chark har med sin lokala prägel, starka varumärke och sina unika och goda produkter många viktiga styrkor som vi tillsammans kommer fortsätta att förvalta och utveckla på ett positivt sätt.

 

Fakta: Siljans Chark är en stark lokal producent av kött och chark i Dalarna. Företaget ägs främst av lokala lantbrukare och några anställda som tillsammans äger 47 procent. Älska Lokalt (lokala investerare) äger 14 procent och resterande 39 procent ägs av HKScan.

 

Annons