Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som var


God morgon!
Jag hade nöjet att besöka Törnholns servicehus i måndags. Gösta Malmén överraskades med pengar och ny bil när tv-programmet Postkodlotteriet kom på besök. Sören Mård alias Svarte Sören hade engagerats för att ge lokalprägel.
- Akta er för DD:s reporter. En gång skämtade jag med en DD-fotograf om att mitt stora intresse vara att knyppla. Så stod det en reporter där bakom och så stod det i tidningen. Många funderade vad jag var för prick, sa Sören till tv4-teamet.

Det har blivit debatt på dalademokraten.se runt flera artiklar den här veckan.
Är det verkligen riktigt att satsa på en bättre väg uppför Djurmo Klack frågar sig en del läsare
”Jättebra initiativ, hoppas att länsstyrelsen ställer upp.”, skriver Per Almén, medan Gunnar Lärka är mer kritisk: Håller inte alls med Per i denna fråga. Varför skall klacken bli så mycket mera tillgänglig? Det kommer att skada det djurliv som finns och kanske bli ett ”tillhåll” för allehanda mindre trivsamma aktiviteter. Nej, de som vill komma upp dit borde egentligen få använda sina ben!!!
”Utsmyckaren” vill få Djurmo Klack vacker även för dem som inte tar sig upp: ”Tänk va fint det vore med belysning mot klacken nerifrån. Har sett detta utomlands kanonfint. Lyse från skymning till midnatt.”
Andra frågor som diskuterats är Jaak Kerstells tveksamhet till att anta den nya dalahästen som Gagnefssymbol och nyheten att landstinget och kommunledningen närmat sig i IVPA-frågan.
Det som ändock fick allra flest att uttrycka sin åsikt var en liten artikel om att miljöpatiet motionerat för en köttfri torsdag i Gagnefs skolor och omsorg. Här kommer ett lite axplock över kommentarer till artikeln.
God fortsättning!

”Ett utomordentligt förslag anser jag. Vad är det för fel lr vad har du ”antimiljöpatist” emot at vi alla försöker minska på växthusgasen?”
Kennet Smeds

”Men vad bra då kan ju tisdagen vara grönsaksfri och måndagen spannmålsfri.”
Hhh

”Miljötänk..skrattretande,är det kornas fisningar som ska dämpas på detta vis?..Vad händer med de personer som dagligen äter ”husmanskost” och på torsdagar ställer om sina matvanor till en massa ”ogräs”..då tror jag de överträffar korna med lätthet..i fisning!! Tokiga miljömuppar..
Fisnisse

”Jag tycker att det ska finnas ett veg alternativ varje dag för dom som väljer att inte äta kött.. Dock tycker jag INTE om när folk ska ”tvingas” att äta si eller så.”
Antiveg

”Helt sanslöst att folk här säger att MP försöker bestämma vad andra får äta. I så fall gör ju kommunen redan det, de stackars små barnen får ju inte äta belugakaviar och ostron varje dag! Odemokratiskt!!!”
Aaa

”Fantastiskt hur man kan påstå att det skulle vara farligt för barnen... Det är EN dag av sju, och dessutom får man väl hoppas att barnen får mat hemma också, så då är det ju upp till föräldrarna att se till att barnen får kött till middag om man nu tror att det är farligt att vara utan en heeel dag... ”
Maria