Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veckan som var


God luciamorgon!

Efter en vecka på möten och i sjuksängen, så blev veckan som var rätt så hektisk.
Jag följde i spåren av Ottiliaprisets utdelning i måndags.
Maria Jönsson åkte runt till elever, till Ottiliamuséet och så till Gagnefs kyrka.
I kyrkan fick besökarna höra en Leksandslåt på tumorgel.

Fullmäktige i kväll

I kväll är det kommunfullmäktige i Lindberghallen. Nästa års prioriteringar ska diskuteras. Kan bli intressant. Man undrar lite hur ordningen blir i kväll. För att alla ska veta vad som gäller, har man tagit dit en jurist som ska lära ledamöterna vad kommunallagen säger. Frågan är väl också om luciadagen manar till enighet eller till debattlusta.

Staketet i Djurmo

För en tid sedan så skrev jag om ett staket vid Djurmo Förskola som blev en tummetott. Nu har någon trots allt stickat vanten klar. Pengarna fanns till ett staket. Det var bara att ingen hade hittat dem förut.

Ungdomar tar ton

Kommunalrådet herr Ahlgren misstyckte för en tid sen att jag kallat honom en äldre man. Jag konstaterade att även undertecknad numera är en äldre man. Men nu blir det ändring i kommunen. Kommunalrådet är yngst i länet och nu ska ungdomarna ta sig ton också. "Alla gamla politiker har ingen koll på skolan", konstaterade någon av ungdomarna. Ta skydd och huka er nu alla politiker över 40.


Veckans kommentarer på nätet:
Apropå bildandet av en ungdomsförening:
"Hurra - efter många års funderande har det äntligen hänt något.
Att få med ungdomar i kommunens politik är suveränt. Det är ju de som är vår framtid. De lever i nuet och har framtiden i sikte framför sig.
Deras idéer och tankar är värdefulla i ett framtida Gagnef!
Lycka till allihopa."

Apropå att kommunen ställer krav på Trafikverket om trafiksäkerhet:
"Vilken tur att det är så trafiksäkert i Dala-Floda och Björbo att kommunen inte behöver lägga energi och pengar där då!!
Återigen tycker jag man bevisat att man inte jobbar för hela kommunen..."

Apropå fiberkabeln i Djurmo:
"Jag undrar egentligen vad vuxna som hänger på blocket och facebook behöver ha fiberkabel till?"